VE: Helenius, Joakim – investeerimispankur

(07:56 22.12.2003)

Helenius toob riskifondi kaudu Eestisse üle 300 miljoni

Uudise pilt

TALLINN, 22. detsember (EPLO) – Investeerimispankur Joakim Helenius paneb loodava riskikapitali fondi kaudu Eesti majandusse üle 300 miljoni krooni, kirjutab Äripäev.

Loodav fond TDI (Trigon Direct Investments) on registreeritud Soomes ja investorid on rikkamad Soome perekonnad. Fondi investeeringud on kavandatud mahus kuni 700 miljonit krooni. Sellest summast pool on investeeringud omakapitali, teine pool on võimalik juurde laenata.

Investeeringutest pool on kavas paigutada Eestisse, teine pool läheb Lätti, Leetu ja teistesse uutesse Euroopa Liidu riikidesse.

Fondi juht Helenius (pildil) ütles, et praeguseks on juba välja valitud neli kohta, kuhu raha panna: kaks Eestis, üks Lätis ja üks Poolas. Neist tehingutest kaks puudutavad ühinemist ja kaks on orienteeritud kasvule. Igasse on kavas paigutada 20–60 miljonit krooni omakapitali pluss laen. Kokku saab investeeringu 7–8 ettevõtet. Investeeringu tähtaeg on 3–6 aastat. Raha saab hakata paigutama juba tuleva aasta algusest.

“Meid huvitavad firmad, millest avalikkus veel suurt midagi ei tea,” kirjeldas Helenius oma põhimõtteid. Helenius ütles, et nende ettevõtete puhul on pangad sageli laenuandmisel konservatiivsed. Suurtel riskikapitali fondidel kulub aga investeeringu otsustamiseks aasta. Helenius lubas, et tema fondi puhul tuleb otsus hiljemalt kahe kuuga, sest otsuse teeb tema ise.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.